MMXII


Támogasd a Barokk Napokat...

...felajánlva jövedelemadód
2 %-át a KEL-nek!
Részletekért katt ide!
Támogasd a KEL-t jövedelemadód két százalékával!

Mint talán már sokan tudjátok, az el?z? évekhez hasonlóan idén is lehet?ségünk nyílik arra, hogy jövedelemadónk 2 százalékát az államkassza helyett a KEL perselyébe dobjuk. Azoknak is érdemes tovább olvasni, akik még nem rendelkeznek saját jövedelemmel, hiszen családjukban, baráti körükben akadhat, aki szívesen támogatná a KEL-t.

Hogyan?

Azok, akik a 2011-es évben többfajta jövedelmet szereztek, a szóban forgó 2 százalékról a kötelez? adóbevallási nyilatkozatuknak űrlapján (200-as) rendelkezhetnek. Nekik fel kell tüntetniük az űrlap megfelel? helyén a KEL alábbi adatait:

Centrul Pastoral Studenţesc Cluj-Napoca
Cod de identificare fiscala (CIF): 21378263
Cont bancar (IBAN): RO02 RNCB0106074193080001

Akik viszont csak bérb?l szereztek jövedelmet (vagyis egyetlen munkahelyen vannak alkalmazásban), s akik számára emiatt nem kötelez? az adóbevallás benyújtása, az adóhivatalnál igényelhet? külön űrlapon (230-as) kell, hogy rendelkezzenek a 2 százalék felhasználásáról. Az összeggel nem kell bíbel?dni, ezt az adóhivatal kiszámolja hivatalból az összes jövedelem alapján.

A kitöltött és aláírt nyilatkozatot az illetékes adóhivatalnál kell leadni (vagy postázni) 2012. május 15-ig.

A szükséges nyomtatványokat alább csatoltuk. A 200-as nyomtatvány kitöltéséhez segítséget találsz itt.

Magánvállalkozóknak

Akinek saját vállalkozása van, szintén segíthet: profitadójának 20 százalékával, de évi forgalmának nem több mint 3 ezrelékével támogathatja a KEL-t. Ehhez ugyancsak a fenti adatokra lesz szüksége (szervezet neve, bejegyzési szám, bankszámlaszám).

Köszönjük!